Naše vína

HomeNaše vína

Rulandské šedé

Víno s jemnou kyselinkou, zlatavá barva. Ve vůni je cítit meruňkový kompot, v chuti plné, ovocné, elegantní víno s medovou dochutí.

Rulandské šedé p.s. 2016 – polosladké

zbyt. cukr 18 g/l, kysel. 6,7 g/l, alkohol 12%

Rulandské šedé p.s. 2017 – suché

zbyt. cukr 5,4 g/l, kysel. 7,6 g/l, alkohol 12%

Chardonnay

Žlutozelená barva, šťavnaté víno s příjemnou kyselinkou. Vůně jižního ovoce, citrusů s banánovou dochutí. Teplota podávání 10 – 12°C.

Chardonnay p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 2,5 g/l, kysel. 6,5 g/l, alkohol 12,5%

Chardonnay p.s. 2016 – suché

zbyt. cukr 7,3 g/l, kysel. 6,5 g/l, alkohol 12,5%

Chardonnay v.h. 2012 barrique – polosuché

zbyt. cukr 14,9 g/l, kysel. 6,7 g/l, alkohol 13%

Chardonnay ledové 2015 – sladké

zbyt. cukr 148 g/l, kysel. 5,8 g/l, alkohol 10,9%

Veltlínské zelené

Plné harmonické suché víno s jemnou kořenitou vůní s ovocnými tóny. Chuť svěží s nádechem kořenitosti v dochuti.

Veltínské zelené p.s. 2017 – suché

zbyt.cukr 1,0g/l, kysel. 6,6g/l, alkohol 12,5%

Ryzlink rýnský

Ve vůni cítíme tropické ovoce, broskev, nádech lipových květů. Chuť jemná, ovocná, po broskvích.

Ryzlink rýnský p.s. 2013 – suché

zbyt. cukr 6,3 g/l, kysel. 7,3 g/l, alkohol 13%

Ryzlink rýnský v.h. 2015 – polosuché

zbyt. cukr 8,2 g/l, kysel. 6,8 g/l, alkohol 13,5%

Ryzlink rýnský p.s. 2016 – polosuché

zbyt. cukr 11,5 g/l, kysel. 7,3 g/l, alkohol 12,5%

Ryzlink rýnský p.s. 2017 – suché

zbyt. cukr 4,7 g/l, kysel. 7,2 g/l, alkohol 12,5%

Sauvignon

Ve vůni můžeme cítit květ černého rybízu a hluchavky. V dochuti je ovocný s chutí plané broskve.

Sauvignon p.s. 2016 – polosuché

zbyt. cukr 15 g/l, kysel. 6,9 g/l, alkohol 12,5%

Sauvignon p.s. 2017 – suché

zbyt. cukr 2,1 g/l, kysel. 6,4 g/l, alkohol 13%

Tramín červený

Intenzivní zlatožlutá barva, decentně kořeněný, ve vůni můžeme cítit nádech čajové růže, kořeněné aromatické víno.

Tramín červený p.s. 2015 – polosuché

zbyt. cukr 9,9 g/l, kysel. 5,2 g/l, alkohol 12,5%

Tramín červený p.s. 2016 – polosladké

zbyt. cukr 11,4 g/l, kysel. 5,9 g/l, alkohol 13%

Pálava

Vznikla křížením odrůd Tramín červený a Muller Thurgau.  Vysoce extraktní víno,
plná, sladká chuť s tóny hřebíčku, medu a zralého ovoce.
Je aromatická, kořenitá po TR a zároveň svěží bez hořké dochuti typické pro MT.

Pálava v.h. 2015 – polosuché

zbyt. cukr 14,7 g/l, kysel. 6,5 g/l, alkohol 12,5%

Pálava v.h. 2017 – polosladké

zbyt. cukr 21,5 g/l, kysel. 6,5 g/l, alkohol 13%

Sudomír 15

Suché, svěží, harmonické ovocné víno. Cuvée, které je z 50% z hroznů RR a 50% CHAR. Víno bylo vyrobeno na počest zakladatele naší vinařské obce Sudoměřice, rytíře Sudomíra.

Sudomír p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,7 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 12,5%

Cabernet Sauvignon

Těžší víno rubínové barvy, vůně lesního ovoce s dochutí černého rybízu. Vhodné k archivaci . Teplota podávání 15 – 18°C.

Cabernet Sauvignon p.s. 2012 – suché

zbyt. cukr 0,4 g/l, kysel. 5,1 g/l, alkohol 13,5%

Cabernet Sauvignon p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 5,0 g/l, alkohol 12%

Zweigeltrebe

Kříženec Frankovky a Svatovavřineckého, původem z Rakouska. Rubínová barva, jemná vůně červených třešní, těžší plné víno. Vhodné k archivaci. Teplota podávání 15 – 18°C.

Zweigeltrebe v.h. 2012 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 14%

Zweigeltrebe v.h. 2012 barrique – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 14%

Zweigeltrebe p.s. 2014 – suché

zbyt. cukr 0,7 g/l, kysel. 5,9 g/l, alkohol 13%

Zweigeltrebe p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 4,8 g/l, alkohol 13%

Zweigeltrebe v.h. 2016 – suché

Modrý Portugal

Jemně rubínová barva, víno s jemnou květinovou vůní, lehká harmonická chuť.

Modrý Portugal kab. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 4,6 g/l, alkohol 11,5%

Modrý Portugal p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 4,5 g/l, alkohol 12%

Pinot noir

Bledě rubínová až cihlově červená barva, ve vůni ovocné tóny, chuť plná, výrazná s příchutí po mandlích.

Pinot noir v.h. 2012 – suché

zbyt. cukr 1,2 g/l, kysel. 4,9 g/l, alkohol 14%

Merlot

Tmavá granátová barva, jemná vůně černého rybízu a švestky. V chuti plné, na konci s čokoládovými tóny.

Merlot p.s. 2011 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 4,8 g/l, alkohol 13%

Merlot v.h. 2012 – suché

zbyt. cukr 0,5 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 14,5%

Merlot p.s. 2013 – suché

zbyt. cukr 1,0 g/l, kysel. 5,9 g/l, alkohol 13,5%

Merlot p.s. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,6 g/l, kysel. 4,4 g/l, alkohol 14%

Cabernet Moravia

Tmavě granátová barva, intenzivní plné harmonické víno, s výraznou vůní a chutí černého rybízu, velmi ovocné s nasládlými tříslovinami. Vhodné k archivaci.

Cabernet Moravia kab. 2015 – suché

zbyt. cukr 0,7 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 11%

Sudomír 12

Suché víno tmavé rubínové barvy s vůní černého rybízu a lesního ovoce. Cuvée, které je ze 60% CSG a 40% MER.

Sudomír p.s. 2012 – suché

zbyt. cukr 0,7 g/l, kysel. 5,4 g/l, alkohol 13%